Prednost PetCooler proizvoda u odnosu na druge proizvode iste namjene je u tome što su PetCooler proizvodi izrađeni od tkanine i punjeni vodenim kristalima.

Ako Vaš ljubimac (pas ili mačka) progrizu PetCooler maramu ili prostirku nema opasnosti od curenja punjenja kao kod proizvoda načinjenih od plastičnih materijala i punjenih gelom.
Uz to, psu ili mački ugodnije je ležati na tkanini nego na plastičnim materijalima.

 

Cool pasSunčanica i toplotni udar najčešći su problemi koji ljeti pogađaju pse koji nerijetko mogu završiti i sa smrtnim posljedicama.

 

U tim najtežim slučajevima uzrok često leži u neznanju, neoprezu ili nesmotrenosti vlasnika pasa. Stoga donosimo nekoliko praktičnih savjeta kako možete Vašem ljubimcu olakšati ljetne traume, te spriječiti neželjene posljedice.

Šetnje i fizičke aktivnosti

U ljetnim mjesecima potrebno je izbjegavati dulje šetnje po najvećem suncu stoga ih treba obavljati u rano jutro ili navečer. Preko dana možete psa izvesti nekoliko puta nakratko samo radi obavljanja nužde, držeći se pri tome sjenovitih mjesta. Pri tome je potrebno je izbjegavati veće betonske i asfaltne površine, a osobito ne smijete forsirati psa na veće fizičke napore (istrčavanje, bicikliranje i sl.) po takvim površinama čan niti pri temperaturama koje se nama ne čine previsoke (27-28°). Uvijek treba imati na umu da pas daleko teže podnosi vrućinu nego ljudi.

Svježa voda, svježa voda i još jednom svježa voda

Nakon povratka iz šetnje obavezno ponudite psu veliku količinu svježe vode. Dovoljnu količinu svježe vode treba osigurati tijekom cijeloga dana.
Ako pas ostaje sam kod kuće poželjno je ostaviti vodu u nekoliko posudica, kako se ne bi dogodilo da pas prolije vodu i ostane bez nje nekoliko sati.
Poželjno je nositi vodu i kada idete u šetnju, kako bi je u svakom trenutku mogli ponuditi psu ako počne intenzivnije dahtati.

Sam u kući jedan, dva, tri

Preko dana treba osigurati boravak psa u hladovini sa dobrom cirkulacijom zraka ili u stanu (kući). Svakako mu treba osigurati mogućnost da se premnmjesti u hladniju prostoriju ako mu postane vruće.  Ako ste na godišnjem odmoru, Vaš pas će se ugodnije osjećati u klimatiziranom apartmanu nego na vrelom pijesku ili stijenama na plaži.
Ako pas živi u svojoj kućici, nemojte ga držati vezanog niti mu ograničavati kretanje. Osobito to nemojte raditi ako se kućica nalazi na suncu barem u jednom periodu dana. Nikada ne znate što vas može spriječiti da mu provjerite položaj, ili da ga odvežete, a posljedice mogu biti kobne.

Vozimo se, vozimo

Da bi vožnja automobilom bila ugodna kako za Vas tako i za Vašeg psa, potrebno je prije polaska izvršiti neke pripreme, a tijekom puta pridržavati se mjera opreza.
Nemojte hraniti psa neposredno prije polaska jer se može dogoditi da povrati što će stvoriti nepotrebnu neugodu i stres tijekom puta.
Ukoliko nemate klima uređaj u automobilu nastojte izbjeći da se u automobilu nađete između 9 i 19 h, te obavezno otvorite prozor kako bi osigurali protok zraka. No pri tome morate biti oprezni kako se pas ne bi našao na propuhu.
Ako se radi o duljem putu svakako predvidite stajanje kako bi mogli prošetati psa i ponuditi mu svježu vodu.
Ni slučajno nemojte psa ostavljati samog u parkiranom automobilu, čak ni na kratko niti u hladu.
Izbjegavajte psa voziti u čamcu koji nema zaštitu od sunca. Njegov sustav hlađenja nije dovoljan da spriječi sunčanicu ukoliko mu se glava u duljem periodu nalazi na jakom suncu.

Poput ljudi i psi po vrućini imaju slabiji apetit . Obroke im treba nuditi ili ranije ujutro ili kasnije navečer kada su temperature niže.  

PetCooler proizvodi vašem psu će svakako pomoći da lakše podnese vrućinu i umanjiti opasnost od toplotnog udara u ljetnim mjesecima, no nikako nisu potpuna zamjena za ove mjere opreza, osobito ako Vaš pas spada u neku od rizičnih skupina.

Što je PetCooler?

Prostirka za hlađenje

Marama za hlađenje

Zaštitni prekrivač za prostirku