Prednost PetCooler proizvoda u odnosu na druge proizvode iste namjene je u tome što su PetCooler proizvodi izrađeni od tkanine i punjeni vodenim kristalima.

Ako Vaš ljubimac (pas ili mačka) progrizu PetCooler maramu ili prostirku nema opasnosti od curenja punjenja kao kod proizvoda načinjenih od plastičnih materijala i punjenih gelom.
Uz to, psu ili mački ugodnije je ležati na tkanini nego na plastičnim materijalima.

 

Bolestan pasPetCooler proizvodi mogu se koristiti pri pojavi raznih zdravstvenih problema koji se mogu ublažiti ili izliječiti stavljanjem hladnih obloga.


Za razliku od ručnika natopljenog vodom kojeg je povremeno potrebno natapati kako bi se ponovo rashladio, PetCooler marama i/ili prostirka zadržava rashladni učinak satima.

Opširnije...

Vodeni kristaliPetCooler proizvodi namjenjeni su jednostavnoj, praktičnoj i učinkovitoj zaštiti Vašeg psa od pretjeranog zagrijavanja u ljetnim mjesecima..


Izrađeni su od tkanine u koju je ušiveno punjenje vodenim kristalima čije je osnovno svojstvo upijanje i zadržavanje vode.

Opširnije...

Rizične slupine za toplotni udarUkoliko vaš pas ima bilo koju od niže navedenih osobina, spada u neku od rizičnih skupina pasa podložnih toplotnom udaru.

 

Zato je potrebno prema njemu potrebno s osobitom pažnjom primjenjivati sve mjere zaštite od toplotnog udara tijekom ljetnih mjeseci!

  • Psi koji su već ranije doživjeli toplotni udar.
  • Jako mladi kao i jako stari pse.

Opširnije...

Psi i vrućinaZa razliku od ljudi, psi su osuđeni krzneni kaput nositi cijele godine, i koliko god im krzno preko zime pomaže, toliko im preko ljeta smeta.

 

Normalna tjelesna temperatura kod pasa je 38,5°što je osjetno više nego kod ljudi te dodatno doprinosi težem podnošenju vrućine.

S obzirom da je sustav hlađenja kod pasa vrlo ograničen i bazira se većinom na dahtanju, dok se znojenje svodi samo na malu površinu mekih dijelova šapiaca, neophodna im je pomoć pri prevladavanju opasnosti od sunčanice i toplotnog udara.

Dahtanje je zapravo ubrzano površno disanje frekvencije od 200 do 400 puta u minuti, pri čemu pas povećava volumen udisaja s dvije na pedeset litara. Kod dahranja, pas pretežno udiše na nos, a izdiše na usta dok se  isparavanje vrši preko nosne sluznice.

Opširnije...